Denne blog handler om sygdom, og formålet er at beskrive og følge et patientforløb fra diagnosen bliver stillet og til patienten – forhåbentlig – er blevet rask igen. Patienten, det er mig. Henrik Fink Isaksen, 67 år, gift med Bente på tredivte år og far til 2 voksne sønner på 37 og 34. Og ikke mindst farfar til Ingeborg på blot 6 måneder. 😊🤗

Jeg har altid haft den overbevisning, at man selv har mulighed for at påvirke sit velbefindende. Ved at leve og spise fornuftigt, træne, undlade at ryge og drikke for meget. Og sådan har jeg levet mit liv hidtil. En løbetur på 5 km en til to gange om ugen i al slags vejr, – året rundt i mere end 30 år. 2 golfrunder om ugen, minimum 6 måneder om året. Ingen røg, men øl, vin og alkohol til hverdag og fest.

Derfor kom det også som et chok for mig, da jeg i sommeren 2021 efter et besøg hos en øre/næse/halslæge blev sendt på op på AUH via et kræftforløb. Efter tre ugers intense scanninger, undersøgelser og biopsioperationer blev jeg diagnosticeret med halskræft onsdag d. 4. august. Og så gik behandlingen i gang.

Jeg håber, at min historie kan være med til at belyse de forskellige dele en kræftpakke består af og give andre indblik i, hvad der venter, når man har fået diagnosen. Og måske bidrage til, at andre får en bedre forståelse for, hvad det er, de går ind til.