De 14 “gratis” dage.

De første 14 dage er “gratis”, som en tidligere patient har fortalt mig. Her mærker man ikke noget til strålebehandlingen, og man har det ok. Men så begynder bøvlet og smerterne, og pludselig kan man ikke spise, og smerterne i mund og hals tager til. Det er starten på en meget streng og udmarvende periode, hvor det at spise / drikke bliver et arbejde. Et arbejde som man SKAL tage på sig, hvis man vil have et godt behandlingsforløb. 

Det største udfordring er at undgå at tabe sig. Jeg tabte 7 kg under min sygdom, – men mange risikerer at tabe mere end 10kg, – og hvis det sker, vil lægerne anbefale, at man får en sonde, så man er sikker på at få den næring, man skal have, for at kunne modstå den skrappe kemo- og stråle-terapi.

Nis Peter Elving med den sonde, han måtte leve med i en uge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *