Kemoterapi

Mandag d. 16. august kl. 8.30 fik jeg min første kemobehandling. En sød og venlig sygeplejerske tog imod mig og 2 andre mænd i 60´erne, som også havde fået konstateret halskræft og skulle have samme behandling som mig.
Dagens aktivitet bestod af 4 dele. Først skulle vi sørge for at drikke rigeligt. Så fik vi lagt et drop, og fik så saltvand sendt ind i årerne i en times tid. Herefter startede selve kemobehandlingen, hvor vi fik stoffet displatin sendt ind i kroppen. Det tog en halv times tid – og herefter fik vi igen saltvand i en times tid. 

Henrik
Nis
Poul

Bortset fra fornemmelsen af at få en kold væske sendt ind i kroppen, var det egentlig ikke så ubehageligt. Men der var mange informationer at holde styr på. Vi fik en masse nye piller med hjem, som vi skulle tage de næste 5 dage. Mod kvalme, forstoppelse og meget andet. Det er de umiddelbare bivirkninger af kemo. De langtrækkende senfølger kan dog blive langt mere alvorlige, f.eks. forringet hørelse og nyreproblemer. Se mere i faktaboksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *